
O ţestoasă verde salvată în Irlanda a fost eliberată în Insulele Canare
Solstice, un exemplar rar de ţestoasă marină verde, găsită paralizată de frig în ajunul Crăciunului pe o plajă irlandeză, a fost eliberată în Insulele Canare din Spania vineri, la şase luni după ce a fost salvată şi îngrijită în cadrul unui program veterinar, informează Reuters.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Ţestoasa, care de obicei înoată în ape tropicale şi subtropicale, a fost probabil purtată de curenţi nordici şi a eşuat aproape lipsită de viaţă pe o plajă din County Clare în sud-vestul Irlandei, a declarat pentru Reuters Pascual Calabuig, veterinar şi biolog în cadrul centrului pentru conservarea faunei din Gran Canaria.
”A venit cu pneumonie, meningită şi degerată, era aşadar într-o stare foarte proastă şi avea urme de muşcături de rechin şi de focă pe carapacea superioară şi pe cea inferioară”, a spus Maria Foley, din cadrul Dingle Ocean World, Irlanda.
Asemenea majorităţii reptilelor, ţestoasele nu îşi pot regla temperatura corporală şi paralizează când apa din jurul lor se răceşte prea tare.
Maria Foley a dus-o pe Solstice în Taliarte, Gran Canaria, situată în largul coastei Africii de Vest din Oceanul Atlantic pentru a o elibera în natură.
Timp de şase luni, ţestoasa, cu o lăţime de 30 de centimetri şi o greutate de 3,1 kilograme, a fost hrănită cu creveţi şi calamari şi tratată cu antibiotice. Acum este complet vindecată. Solstice este a doua ţestoasă pe care echipa lui Foley a adus-o din Irlanda în Taliarte. Studii recente au arătat că zonele adecvate pentru ţestoasele marine s-au extins, probabil datorită încălzirii apelor marine, deşi, având în vedere durata lungă de viaţă a ţestoaselor, schimbările comportamentale trebuie observate pe parcursul unor perioade mai lungi.
Ţestoasele verzi, deşi sunt clasificate ca specie ameninţată, sunt deseori întâlnite în jurul arhipelagului Canare. Numele lor provine de la culoarea grăsimii, nu de la culoarea carapacei.
Ţestoasele pot atinge venerabila vârstă de 90 de ani în sălbăticie, o lungime de 1,5 metri şi o greutate de până la 188 de kilograme.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.